Šis tobulas užkandis – kopūstų pyragas, gali būti patiekiamas tiek šaltas, tiek karštas. Siūlome Jums neįprastai skanaus ir sotaus pyrago receptą.
Kopūstų pyragas
- Kopūstai 1 vnt
- Alyvuogių aliejus 50 ml
- Kiaušiniai 2 vnt
- Sviestas 270 g
- Pienas 400 ml
- Rupios druskos 1.5 šaukšto
- Kvietiniai miltai 500 g
- Cukrus 2 šaukštai
- Šviežios kepimo mielės 22 g
Kalorijų: 839 kcal
Baltymų: 16 g
Riebalų: 51.3 g
Angliavandenių: 79.3 g
-
Sumaišykite išsijotus miltus su puse šaukšto druskos, cukraus ir mielių. Gautą masę išmaišykite (rankomis) iki trupinių su 250 gramų sviesto. Įpilkite 250 ml pieno ir išminkykite tešlą. Palikite šiltoje temperatūroje 40 minučių, kad tešla iškiltų.
-
Tuo tarpu smulkiai supjaustykite kopūstus, sumaišykite juos su šaukštu druskos, užpilkite verdančiu vandeniu, leiskite pastovėti 10 minučių. Tada išpilkite vandenį ir išspauskite visą susikaupusį skystį.
Gilioje keptuvėje troškinkite kopūstus alyvuogių ir sviesto mišinyje. Sviesto nereikia daug, apie 20 gramų. Troškinkite ant stiprios ugnies 10 minučių, tada įpilkite pusę stiklinės pieno, pamažinkite ugnį iki minimumo ir troškinkite dar 20 minučių, nuolat maišykite ir pridėkite druskos pagal skonį. Tada nukelkite nuo ugnies ir leiskite atvėsti.
-
Lygiagrečiai reikia išvirti ir supjaustyti du kietai virtus kiaušinius.
-
Iškilusią tešla iškočiokite į plonus sluoksnius, nepamirškite naudoti ne tik kočėlą, bet ir pakankamą kiekį miltų.
-
Į kepimo formą įdėkite ploną tešlos sluoksnį ir ant viršaus tolygiai paskirstykite troškintus kopūstus ir supjaustytus kiaušinius. Ant viršaus dėkite kitą sluoksnį ir sutvirtinkite tešlos kraštus. Su šakute ar peiliu padarykite skylių pyrage, kad pyragas galėtų kvėpuoti. Kepkite orkaitėje iki 180 laipsnių, apie 30 min., kol kopūstų pyragas įgaus rudos spalvos atspalvį.
Daugiau pyragų receptų rasite: Pyragai