Kiaušiniai puode

Kiek laiko virti kiaušinius? Virimo laikas ir kiti patarimai

Kiaušiniai puode

Kiek laiko virti kiaušinius ir kaip tai padaryti? Tai klausimas, kuris dažnai kyla, kai norime išvengti per minkštų arba per kietų kiaušinių. Nors atrodo, kad tai paprasta užduotis, kartais laiko ir virimo metodo pasirinkimas gali būti painus. Laikas ir būdas, kaip reikėtų virti kiaušinius, priklauso nuo to, kokius kiaušinius norite pasigaminti:

  • Pilnai paruošti (kietai virti) kiaušiniai – virkite juos 10 minučių nuo užvirimo momento, kad gautumėte tvirtą ir lengvai nuluopiamą lukštą.
  • Pusiau skysti kiaušiniai – šie kiaušiniai bus paruošti per 5–6 minutes, kai trynys dar liks šiek tiek skystas, bet baltymai bus pilnai sustingę.
  • Visiškai skysti kiaušiniai – norint gauti švelnų ir tirštą trynį, virkite kiaušinius tik 2-3 minutes.
  • Naminiai, švieži kiaušiniai – juos reikės virti ilgiau, priklausomai nuo šviežumo ir dydžio virimo laikas yra nuo 8 iki 13 minučių.

Kiek laiko virti kiausinius

Naudinga žinoti: Kaip ir kiek laiko virti putpelių kiaušinius?

Kiaušinių virimo taisyklės:

  • Stenkitės nedėti į verdantį vandenį tik ką iš šaldytuvo ištraukto kiaušinio. Taip rizikuojate, kad šaltas kiaušinis sąveikaujant su verdančiu vandeniu įtrūks.
  • Norint išvengti nemalonaus kiaušinio įtrūkimo, reikia naudoti nedidelį puodą. Kai vietos daug – kiaušiniai gali susitrenkti ir sutrūkinėti.
  • Jeigu kiaušinio lukštas įtrūko – nepagailėkite gero žiupsnio druskos ir pasūdykite vandenį. Be to, nepamirškite, kad tokius kiaušinius verdame 1 minute ilgiau.
  • Prieš verdant kiaušinius, siūlytina juos praplauti.
  • Pasūdytas vanduo taip pat padės išvirusius kiaušinius lengviau nulupti.
  • Jeigu kiaušiniai labai švieži, virkite juos šiek tiek ilgiau (papildomai +-3min)
  • Svarbus ne tik virimo laikas, tačiau ir temperatūra. Verdant kiaušinius ant stiprios ugnies, baltymas tampa kietas, o trynys minkštesnis. Verdant ant silpnos ugnies trynys bus kietas, o baltymas bus per skystas. Todėl geriausia rinktis vidutinę virimo temperatūrą.
  • Puode esantis vanduo, turi visiškai padengti kiaušinius.
  • Virtus ir nesuvalgytus kiaušinius (su lukštu) šaldytuve galite laikyti iki savaitės laiko.
  • Įdomus faktas: norint patikrinti ar kiaušinis virtas ar ne, reikia jį pasukti. Virtas kiaušinis sukasi lengvai, o žalias 1-2 kartus apsisukęs sustos.

Kaip patikrinti ar kiaušinis šviežias?

Įdėkite kiaušinį į indą su vandeniu, kiaušinis yra labai šviežias jeigu gulės ant šono indo dugne, savaitės senumo kaušinis gulės indo dugne, tačiau su pakeltu storesniu galu į viršų, 3-jų savaičių senumo kiaušinis apsivers storuoju galu į dugną, blogas kiaušinis plūduriuos vandens paviršiuje.

Ingredientai
  • Kiaušiniai  
  • Vanduo  
  • Druska  
Paruošimo būdas
10 min Spausdinti
  • Nuplaukite kiaušinius ir užvirkite vandenį.

  • Kai vanduo užvirs, įdėkite kiaušinius į pasūdytą vandenį ir virkite nuo 5 iki 10 min. (priklausomai nuo to, kokių kiaušinių norite)

  • Užvirus, kiaušinius užpilkite šaltu vandeniu.

Reitingas
( 33 įvertinimai, vid. 4.455 )
Komentarų: 2
  1. Eglė

    Aciu uz naudingus patarimus, ypac idomu buvo paskaityti kaip patikrinti ar kiausinis sviezias :cool:

  2. Roo

    Uztenka per akis 5minuciu

Parašykite komentarą