Varškės apkepas – skanus, purus ir labai sveikas patiekalas. Geriausias receptas – kai gaminama iš naminės varškės, pridedant razinų ir grietinės.
Varškės apkepas
Ingredientai
Porcijos:
–
+
- Kiaušiniai 4 vnt
- Varškė 750 g
- Manų kruopos 4 šaukštai
- Pienas 1 stiklinė
- Cukrus 4 šaukštai
- Vanilinas 2 g
Energinė vertė
Kalorijų: 405 kcal
Baltymų: 41.8 g
Riebalų: 10.4 g
Angliavandenių: 35.9 g
Paruošimo būdas
-
Sumaišykite kiaušinius su cukrumi (galima naudoti maišytuvą).
-
Įpilkite pieno, vanilino į gautą mišinį ir gerai išmaišykite.
-
Varškę sudėkite į gilų dubenį.
-
Į varškę įmaišykite manų kruopas ir mišinį iš kiaušinių, pieno, cukraus ir vanilino.
-
Pagal pageidavimą galite pridėti vaisių ar uogų.
-
Viską gerai išmaišykite, kad neliktų gumulėlių. (Galite naudoti maišytuvą)
-
Įkaitintą kepimo formą sutepkite sviestu ir sudėkite į ją varškės mišinį. Kepkite temperatūroje iki 200 laipsnių apie 40–45 minutes.
-
Kai varškės apkepas iškeps, ištraukite jį iš orkaitės ir duokite atvėsti.
Patiekite su grietine, kondensuotu pienu ar uogiene.
Daugiau varškės patiekalų receptų rasite: Varškės patiekalai