Falafeliai – tai maži kukuliai kepami aliejuje iš avinžirnių. Šis tradicinis arabiškas patiekalas valgomas kaip užkandis arba kaip pirmasis patiekalas. Siūlome Jums išmėginti falafelių receptą su specialiai paruoštų „tahini“ padažu.
Falafeliai
- Avinžirniai 180 g
- Česnakai 3 skiltelės
- Petražolės 10 g
- Kalendra 10 g
- Svogūnai 1 vnt
- Miltai 2 šaukštai
- Druska pagal skonį
- Kuminas 1 šaukštelis
- Malti juodieji pipirai 1 šaukštelis
- Malta kalendra 1 šaukštelis
- Kardamonas žiupsnelis
- Padažui:
- Graikinis jogurtas 3 šaukštai
- Sezamų pasta „tahini“ 1.5 šaukštelio
- Citrinos sultys ¼
- Česnakai 1 skiltelė
- Druska pagal skonį
- Pipirai pagal skonį
- Petražolės pagal skonį
-
Avinžirnius užpilkite vandeniu ir palikite brinkti per naktį (8-12 val.)
-
Išbrinkusius avinžirnius nuskalaukite vandeniu ir nusausinkite.
-
Į maisto smulkintuvą dėkite avinžirnius, susmulkintas žoleles, supjaustytą svogūną, česnako skilteles, berkite prieskonius bei miltus. Viską sutrinkite iki norimos masės konsistencijos.
-
Masę perkelkite į indą, viską lengvai pamaišykite šaukštu, uždenkite maistine plėvele ir dėkite į šaldytuvą 1-2 val. Galima ir nakčiai.
-
Į keptuvę pilkite tiek aliejaus, kad jis apsemtų maždaug pusę falafelių. Rankomis formuokite rutuliukus, kepkite aliejuje ~ 4 minutes, vis pavartydami. (aliejaus temperatūra 170 -180 °C) Iškeptus falafelius apibarstykite druska.
-
Padažui sumaišykite visus ingredientus.
Siūlome taip pat falafelius išbandyti su humusu.
Daugiau karštų patiekalų receptų rasite: Karšti patiekalai