Karštas šokoladas yra vienas iš tinkamiausių gėrimų šaltuoju metų laiku. Sakoma, kad karštas šokoladas pas mus atkeliavo iš senovės majų, kurie jį vadino „dievų gėrimu“. Siūlome Jums išbandyti šį nuostabų receptą ir pasidalinti įspūdžiais komentaruose.
Karštas šokoladas
Ingredientai
Porcijos:
–
+
- Pienas 500 ml
- Kukurūzų miltai 1 šaukštelis
- Tamsus šokoladas 70% 120 g
- Cukrus pagal skonį
Energinė vertė
Kalorijų: 246 kcal
Baltymų: 6 g
Riebalų: 15.1 g
Angliavandenių: 21.3 g
Paruošimo būdas
-
Šildykite pieną ant vidutinės ugnies iki užvirimo, pamažinkite ugnį iki minimumo ir sudėkite mažais gabalėliais sulaužytą šokoladą. (prieš naudojant šokoladą palaikykite jį šaldytuve). Virkite toliau, maišydami indelio turinį, iki kol gausite vientisą masę ir pasirodys pirmieji burbuliukai.
-
Įpilkite cukraus ir masę sutirštinkite žiupsniu kukurūzų miltų. Prieš tai patartina įpilti šiek tiek karšto skysčio į šaukštelį su miltais, kad išvengti gumulėlių
-
Supilkite paruoštą šokoladą į puodelius ir nedelsdami patiekite.