Karštas vynas – alkoholinis gėrimas iš vynuogių vyno su prieskoniais. „Glintveinas“ kilęs iš vokiško žodžio „Glühwein“ – liepsnojantis vynas. Prieskoniai dedami į vyną labai priklauso nuo recepto.
Karštas vynas (Glintveinas)
Ingredientai
Porcijos:
–
+
- Raudonas sausas vynas ¾ l
- Vanduo ¾ l
- Obuoliai 2 vnt
- Apelsinai 2 vnt
- Medus 200 g
- Cinamonas pagal skonį
- Gvazdikėliai pagal skonį
- Anyžius (žvaigždinis anyžius) pagal skonį
- Kardamonas pagal skonį
- Muskato riešutas pagal skonį
- Imbieras pagal skonį
- Hibiskų žiedai (Kinrožė) pagal skonį
- Juoda arbata 1 šaukštelis
Energinė vertė
Kalorijų: 183 kcal
Baltymų: 1 g
Riebalų: 0.3 g
Angliavandenių: 29.6 g
Paruošimo būdas
-
Į dubenį supilkite vandenį ir užvirkite.
-
Suberkite arbatą ir prieskonius. (Prieskoniai turi būti džiovinti, o ne malti)
-
Įpilkite vyną. Įdėkite supjaustytus vaisius ir medų.
-
Vyną pakaitinkite, bet neužvirkite. Karštas vynas patiekiamas karštu.
Prieskonius galima dėti bet kokius. Kai kuriuose receptuose galima sutikti lauro lapą ir pipirus.
Daugiau gėrimų receptų rasite: Gėrimai