Falafeliai

Falafeliai

Falafeliai – tai maži kukuliai kepami aliejuje iš avinžirnių. Šis tradicinis arabiškas patiekalas valgomas kaip užkandis arba kaip pirmasis patiekalas. Siūlome Jums išmėginti falafelių receptą su specialiai paruoštų „tahini“ padažu.

Ingredientai
Porcijos: +
  • Avinžirniai 180 g
  • Česnakai 3 skiltelės
  • Petražolės 10 g
  • Kalendra 10 g
  • Svogūnai 1 vnt
  • Miltai 2 šaukštai
  • Druska  pagal skonį
  • Kuminas 1 šaukštelis
  • Malti juodieji pipirai 1 šaukštelis
  • Malta kalendra 1 šaukštelis
  • Kardamonas  žiupsnelis
  • Padažui:
  • Graikinis jogurtas 3 šaukštai
  • Sezamų pasta „tahini“ 1.5 šaukštelio
  • Citrinos sultys ¼ 
  • Česnakai 1 skiltelė
  • Druska  pagal skonį
  • Pipirai  pagal skonį
  • Petražolės  pagal skonį
Paruošimo būdas
40 min Spausdinti
  • Avinžirnius užpilkite vandeniu ir palikite brinkti per naktį (8-12 val.)

  • Išbrinkusius avinžirnius nuskalaukite vandeniu ir nusausinkite.

  • Į maisto smulkintuvą dėkite avinžirnius, susmulkintas žoleles, supjaustytą svogūną, česnako skilteles, berkite prieskonius bei miltus. Viską sutrinkite iki norimos masės konsistencijos.

  • Masę perkelkite į indą, viską lengvai pamaišykite šaukštu, uždenkite maistine plėvele ir dėkite į šaldytuvą 1-2 val. Galima ir nakčiai.

  • Į keptuvę pilkite tiek aliejaus, kad jis apsemtų maždaug pusę falafelių. Rankomis formuokite rutuliukus, kepkite aliejuje ~ 4 minutes, vis pavartydami. (aliejaus temperatūra 170 -180 °C) Iškeptus falafelius apibarstykite druska.

  • Padažui sumaišykite visus ingredientus.


Siūlome taip pat falafelius išbandyti su humusu.

Daugiau karštų patiekalų receptų rasite: Karšti patiekalai

Reitingas
( 1 įvertinimas, vid. 55 )
Parašykite komentarą