Vyšnių kompotas – sodrios spalvos naminis gėrimas. Išbandykite šį nesudėtingą konservavimo receptą ir mėgaukitės gaivių vyšnių skonio gėrimu. Norėdami kompotą laikyti ilgiau nei metus, prieš konservuojant išimkite iš vyšnių kauliukus.
Vyšnių kompotas
Ingredientai
Porcijos:
–
+
- Vyšnios ½ kg
- Cukrus 300 g
- Vanduo 2.5 l
Paruošimo būdas
-
Kruopščiai nuplaukite vyšnias po vandeniu. Visas uogas sudėkite į išvalytą 3l ar kitos talpos stiklainį.
-
Užpilkite stiklainį verdančiu vandeniu iki pat viršaus. Užsukite dangtelį ir palikite 10 minučių.
-
Tada, nupilkite susidarusį sirupą į atskirą puodą ir virkite jį su cukrumi, kol jis visiškai ištirps. Supilkite sirupą atgal į stiklainį ir sandariai užsukite.
Vyšnių kompotą laikykite stiklainyje, tamsioje, vėsioje vietoje.
Ieškokite daugiau gėrimų receptų.