Keptos saldžiosios bulvės - batatai

Saldžiosios bulvės orkaitėje

Itin traškios saldžiosios bulvės orkaitėje. Kepti batatai tinka tiek, kaip užkandis, tiek ir kaip garnyras. Labai rekomenduoju išbandyti šiąs saldžiąsias bulvytes su česnakiniu padažu.

Ingredientai
Porcijos: +
  • Vidutinio dydžio salžios bulvės 4 vnt
  • Aliejus 2 v.š.
  • Krakmolas 2 v.š.
  • Maltos saldžiosios paprikos 1 a.š.
  • Bulvių prieskoniai 1 a.š.
  • Pipirai ½ a.š.
  • Razmarinas ½ a.š.
Paruošimo būdas
40 min Spausdinti
  • Bulves nuplauname, nušveičiame ir supjaustome vienodo dydžio šiaudeliais. Pamirkome šaltame vandenyje apie 30-50 min., kad suteikti traškumo (bet tai nėra būtina)

  • Išpilame vandenį, nusausiname, kad neliktų vandens perteklio. Supilame aliejų į puodą su batatais, įdedame prieskonius ir gerai išmaišome, kad jie tolygiai pasiskirstytų.

  • Skardą išklojame kepimo popieriumi ir tolygiai paskirstome bulves, kad nesiliestų.

  • Saldžiąsias bulves kepame orkaitėje 180 laipsnių temperatūroje apie 30 min, įjungus grilio funkciją. Jei įmanoma, po 15min apverčiame ant kitos pusės. Paragaukite, jei trūksta skonio pagardinkite druska arba tarkuotų sūriu.


Siūlome išbandyti daugiau užkandžių receptų.

Reitingas
( 4 įvertinimai, vid. 4.55 )
Parašykite komentarą