Kuršėnų vyniotinis

Kuršėnų vyniotinis

„Kuršėnų“ vyniotinis – tai nepaprastai skanus ir garsus pyragas, kurį dažnai pamatysite ant lietuvių šventinio stalo. Šio deserto istorija prasidėjo dar 1975 m. kuomet konditerijos meistrė Eugenija Dragūnienė pagal savo sukurtą receptą pradėjo kepti šį garsųjį „Kuršėnų“ vyniotinį.

Ingredientai
Porcijos: +
  • Kiaušiniai 4 vnt
  • Cukrus 4 šaukštai
  • Kvietiniai miltai 4 šaukštai
  • Sviestas 180 g
  • Varškė 400 g
  • Kondensuotas pienas (1 skardinė) 385 g
Energinė vertė

Kalorijų: 4017.65 kcal

Baltymų: 94.65 g

Riebalų: 222.99 g

Angliavandenių: 407.93 g

Paruošimo būdas
3 val 0 min Spausdinti
  • Biskvito paruošimas: kiaušinių trynius ir baltymus atskirkite, trynius išplakite iki baltumo su cukrumi. Į jau esamą masę įberkite persijotus miltus ir atsargiai išmaišykite.

  • Kitame inde iki standumo išplakite kiaušinių baltymus. Išplaktus baltymus atsargiai įmaišykite į trynių paruoštą masę. Viską gerai išmaišykite su šaukštu, kad masė išliktų puri.

  • Kepimo skardą išklokite kepimo popieriumi ir tolygiai viską paskirstykite. Biskvitą kepkite 180 laipsnių įkaitintoje orkaitėje maždaug 15 minučių. Iškeptą biskvitą suvyniokite į kepimo popierių ir palikite atvėsti.

  • Įdaro paruošimas: varškę pertrinkite, įdėkite kambario temperatūros arba pašildytą sviestą, supilkite sutirštintą (kondensuotą) pieną ir viską gerai išmaišykite. Jei masė bus skystoka, siūlome ją palaikyti šaldytuve.

  • Atvėsusį biskvitą išvyniokite ir tolygiai padenkite įdaru. Susukite vėl ir 2-3 val. palaikykite šaldytuve. Kuršėnų vyniotinis paruoštas. Skanaus!


Daugiau pyragų receptų rasite čia: Pyragai

Reitingas
( 6 įvertinimų, vid. 3.835 )
Parašykite komentarą